Geslaagde rassendagen voor Royal ZAP/Semagri

Wij kunnen terugkijken naar succesvolle en gezellige Rassendagen 2021!
Als u daarbij ook aanwezig bent geweest, willen wij u hartelijk danken voor de belangstelling. Mocht u het onverhoopt hebben gemist, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor extra informatie.

Drie uitgelichte rassen

Klimatologische omstandigheden veranderen, aardappelrassen moeten daarin mee, zowel tafelaardappelen als aardappelen voor de industrie. Dunastar en Janke van Royal ZAP zijn voorbeelden van nieuwe rassen die vanwege hun bewaarcapaciteiten de laatste jaren meer in de belangstelling staan, zowel dichtbij als ver weg. Saprodi van Semagri Holland is een nieuw ras voor de industrie.

Saprodi

Het Semagri zetmeelras Saprodi is zeer geschikt voor de verwerking tot zetmeel, maar ook voor verwerking in de vlokkenindustrie. Het ras levert een bovengemiddelde opbrengst per hectare en een hoog droge-stof-gehalte, daarnaast vormt het ras nauwelijks suikers tijdens het bewaarseizoen. Bovendien heeft dit ras zeer goede resistenties op het gebied van aardappelmoeheid en wratziekte. Dit maakt het ras zowel voor de teler als verwerkende industrie zeer interessant.
Klik hier voor meer informatie over Saprodi

Beeld: “Videofarmer”

4 = Vatbaar
5 = Matig vatbaar
6 = Licht vatbaar
7 = Weinig vatbaar
8 = Zeer weinig vatbaar
9 = Niet vatbaar / resistent

RV = Relatieve Vatbaarheid
* = Eigen voorlopig onderzoek