Aan zet in zetmeel

Semagri Holland "Aan zet in zetmeel"

Semagri Holland is uw partner in rassen met uitmuntende eigenschappen en een hoge opbrengst in zetmeel voor industriële toepasingen

Zetmeelrassen met hoge opbrengst

De samenwerking met zelfstandige veredelaars in Nederland en buitenlandse veredelingsstations biedt een breed scala aan nieuwe kruisingen en potentiële aardappelrassen.

Met sterke rassen inspelen op vraag uit de markt

Semagri Holland BV is sterk in het telen van eerste klas zetmeelrassen en veelbelovende kruisingen die getest worden op verschillende proefvelden in Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Visie

De telers voorzien van hoogwaardige zetmeelrassen, waarbij wij zorgdragen voor een optimale aan- en verkooporganisatie.

Missie

Sterke zetmeelrassen ontwikkelen en vermarkten, door met betrokkenheid en verantwoordelijkheid telers ondersteuning bieden voor, tijdens en na de teelt.

Semagri Holland BV

Semagri maakt deel uit van de Royal ZAP, een coöperatieve telersvereniging in Anna Paulowna. Door de fusie van beide bedrijven ontstond een sterk bedrijf met een schat aan ervaring in de productie van hoogwaardig basismateriaal voor aardappelen en graanzaad. De samenwerking met zelfstandige veredelaars in Nederland en buitenlandse veredelingsstations biedt een breed scala aan nieuwe kruisingen en potentiële aardappelrassen. Veelbelovende rassen worden getest op verschillende proefvelden in Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Test- en demovelden

Tijdens het groeiseizoen organiseert Semagri regelma- tig rondleidingen op de proef- en demo velden, zodat u kennis kunt maken met bestaande en nieuwe toekomst bestendige rassen. Deze dagen worden aangekondigd via onze website, de vakpers, e-mail of post.

Als u kennis wilt maken met één van onze rassen, dan
is er altijd wel een proef- en/of demoveld bij u in de omgeving.
Semagri organiseert jaarlijks velddagen voor belangstel- lenden, demovelden zijn ook op afspraak te bezoeken

Over Royal ZAP

De Coöperatieve Zaaizaad- en Pootgoedtelers-vereniging Anna Paulowna staat meer dan een eeuw garant voor vakmanschap. Een zorgvuldige selectie en de unieke klimatologische omstandigheden garanderen gezonde pootaardappelen en zaaigranen. 

Wij mogen ons de oudste nog zelfstandig opererende pootgoed- en zaaizaadtelersvereniging noemen. En sinds ons eeuwfeest op 8 oktober 2013 mogen wij het predicaat Royal (Koninklijk) voeren.

4 = Vatbaar
5 = Matig vatbaar
6 = Licht vatbaar
7 = Weinig vatbaar
8 = Zeer weinig vatbaar
9 = Niet vatbaar / resistent

RV = Relatieve Vatbaarheid
* = Eigen voorlopig onderzoek